Specialist in clean steam

Wilt u graag een vrijblijvend adviesgesprek?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schone stoom vormer

NIEUWS

Schone Stoomvormer

Heeft u ‘clean steam’ nodig voor uw productie proces? Dan is de schone stoom vormer mogelijk het juiste product voor u.

Juist uitermate geschikt voor brouwerijen, bedrijven uit de voedingsindustrie en farmacie waar de stoomkwaliteit van belang is omdat stoom vaak in direct contact komt met het product. Zonder de juiste stoomkwaliteit kan de kwaliteit en veiligheid van uw product beïnvloed worden. Beheer de eventuele risico’s op product besmetting door gebruik van schone of pure stoom. De stoom uit de schone stoomvormer is veilig te injecteren in uw producten.

Naast dat deze stoomketel een goede keus is wanneer u schone stoom nodig heeft; zijn er nog vele andere voordelen. De ketels zijn namelijk compact en nemen door innovatief ontwerp wel 80% minder ruimte in dan klassieke stoomvormers.

De warmteoverdracht vindt plaats door middel van een platenwarmtewisselaar. Dit is een zeer efficiënte methode waardoor lage temperatuurverschillen worden bereikt en de warmte overdracht ook efficiënt blijft in moeilijkere omstandigheden.

Het rendement en de efficiëntie is hoog dankzij de innovatieve koeler die het condensaat gebruikt en uw stoomgebruik tot 15 procent kan verminderen.

De schone stoom vormer van het merk Steamtec voldoet aan de EN 285 en kan met extra toevoegingen zelfs schone stoom op het hoogste niveau creëren. Pure?

De stoomvormer is in verschillende groottes beschikbaar; van 300 tot 3000 kg/uur.