Stoomketel

Wilt u graag een vrijblijvend adviesgesprek?

+31 (0) 30 2410972

Stoomketelverhuur

NIEUWS

Lees het laatste nieuws op onze nieuwspagina.

De stoomketel

Overweegt u de aanschaf van een stoomketel maar bent u nog niet zeker welk type het beste aansluit bij uw behoeften? U bevindt zich op de ideale plek voor advies. Onze expertise omvat een breed assortiment, elke diverse stoomketel is ontworpen voor specifieke stoomcapaciteiten. Naast traditionele brandstoffen zoals gas en olie, bieden wij ook de moderne optie in de vorm van een elektrische stoomketel. Voor een gedegen advies nodigen wij u uit contact op te nemen voor een vrijblijvend consult van 45 minuten, waarin we samen de stoomketel selecteren die optimaal bij uw situatie past.

Certuss

Wij zijn trots op onze samenwerking met het vooraanstaande Duitse merk Certuss, producent van stoomketels, die tevens bekend staan als stoomgeneratoren. Deze toestellen staan bekend om hun betrouwbaarheid en energie-efficiëntie, wat ze tot een uitstekende optie maakt voor uw toepassing(en). Onze service gaat verder dan alleen het leveren van kwaliteitsproducten; wij zijn persoonlijk betrokken bij elk stadium van levering en installatie, om te waarborgen dat alles naadloos en volgens uw verwachtingen verloopt.

De stoomgeneratoren van Certuss zijn het toppunt van kwaliteit en kunnen een ketelrendementen tot 98% bereiken. Ze zijn vervaardigd met de nieuwste innovaties en in overeenstemming met de huidige PED-regelgeving. Daarbij zijn onze stoomketels voorzien van TUV-certificering en dragen ze het CE-keurmerk, wat bevestigt dat ze voldoen aan de strenge Europese regelgeving.

Kennis op het gebied van stoomtechniek

Mocht u al in het bezit zijn van een stoomketel, maar ontbreekt het u aan de benodigde kennis op het gebied van stoomtechniek, dan voorzien wij u graag van de essentiële informatie. Ontdek alles over de functionaliteit, veiligheidsaspecten en onderhoud van stoomketels op onze site. Voor vragen over energie-efficiëntie en de vergroening van uw stoomproductie, verwijzen we u graag naar onze sectie over de elektrische stoomketel.

Stoomtoepassing in de voedingssector

Als u op het punt staat om een nieuw culinair product te lanceren, zoals sauzen, soepen of vleeswaren, zult u ontdekken dat stoom een essentieel onderdeel is van het productieproces. Maar hoe komt u aan de juiste stoomvoorziening? Zoek niet verder, want u hebt de juiste partner gevonden. Een aanzienlijk aantal van onze klanten behoort tot de voedingsindustrie, en deze ervaring stelt ons in staat om precies te begrijpen wat uw rook- en kookapparatuur nodig heeft.

Wij leveren stoom appendages die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in de voedingsindustrie, waarbij de focus ligt op culinaire stoom van de hoogste kwaliteit. Neem een kijkje bij onze succesverhalen van Marel, de Dessert Meesters of Koetsier Vleeswaren om een idee te krijgen van onze werkwijze en de tevredenheid van onze klanten.

stoomketel

Hoe werkt een stoomketel?

Een stoomketel functioneert door water te verwarmen wat zich in het reservoir bevindt met behulp van een ingebouwde verwarmingsbron. In de stoomketels die wij aanbieden, wordt deze verwarming gerealiseerd met behulp van gas, (thermische) olie of elektrische energie. Het water in de ketel wordt verhit tot het verdampt en stoom wordt gevormd. Deze gasvormige stoom zet uit en creëert druk binnen het systeem. Vervolgens wordt de stoom door een netwerk van pijpen onder gecontroleerde druk naar de plaats van gebruik geleid. Na het afgeven van zijn warmte, kan de stoom condenseren en terugkeren naar de voedingswatertank om opnieuw ingezet te worden.

Voor een efficiënte bediening zijn onze Certuss stoomketels uitgerust met een touchscreen. Dit maakt het beheer en de controle over de stoomketels eenvoudig. Daarnaast bieden we de mogelijkheid van automatische bediening, waardoor het stoomsysteem naadloos aansluit bij uw operationele behoeften op de juiste tijdstippen.

Onderhoud is essentieel

Het bezit van een stoomketel betekent een continu verhaal van zorg en aandacht. Stoomketels kunnen decennialang meegaan, op voorwaarde dat ze goed onderhouden worden. Scharff Techniek staat klaar voor haar klanten met onderhoudscontracten, omdat een jaarlijkse onderhoudsbeurt voor uw stoomgenerator essentieel is. Bij eventuele storingen staan we eveneens paraat met assistentie. Mocht u tegen problemen aanlopen, dan bieden wij telefonische support aan onze cliënten.

Er is echter meer periodiek onderhoud vereist om de stoomketel in topconditie te houden. En let wel, dit is niet exclusief voor onze stoomketels; het geldt universeel voor alle merken op de markt. Kennis van de noodzakelijke controleprocedures en het integreren ervan in uw operationele processen is cruciaal wanneer u een stoomgenerator operationeel heeft. Voor meer gedetailleerde informatie kunt u hier de nodige documentatie downloaden.

Het belang van de juiste accessoires voor stoomsystemen

Stoomgebruik gaat verder dan enkel de ketel; het vereist een compleet systeem. Bij de aankoop van een stoomketel hoort het aanleggen van bijbehorende leidingen voor een correcte aan- en afvoer van stoom. Zoekt u een expert voor de installatie van dit leidingwerk? Wij zijn slechts een telefoontje verwijderd.

Voor een goed werkend stoomsysteem zijn diverse toebehoren noodzakelijk, zowel voor distributie als voor de veiligheid. Instrumenten zoals een manometer zijn onmisbaar voor het monitoren van de druk en temperatuur binnen het systeem. Zorg ervoor dat u kiest voor toebehoren waarvan de kwaliteit gegarandeerd is.

Partnerschap

Wij zijn trots op ons achtjarig partnerschap met het topmerk Adca, bekend om hun kwalitatieve appendages. Deskundige installatie en regelmatige inspecties van deze onderdelen zijn van cruciaal belang voor de betrouwbaarheid van uw stoomsysteem, aangezien een foutieve drukmeting kan resulteren in temperatuurafwijkingen. Voor het reguleren van de stoomstroom zijn er appendages zoals kleppen en afsluiters, die verkrijgbaar zijn in verschillende varianten: pneumatisch, elektrisch of handmatig bedienbaar.