Duurzame e-boilers voor de industrie

Wilt u graag een vrijblijvend adviesgesprek?

+31 (0) 30 2410972

Stoomketelverhuur

NIEUWS

E-boiler industrie

Bedrijven die naar de toekomst kijken, richten zich steeds meer op alternatieve, duurzame oplossingen voor hun stoomsystemen. Dat zijn ook onze doelstellingen met het leveren van boilers van twee toonaangevende merken: Certuss en Attsu. Elektrische stoomketels tot 3000kg/h zijn een goede keuze met oog voor de toekomst. Omdat de stoom wordt opgewekt met elektriciteit, is de stoomketel bij gebruik van groene elektriciteit, een duurzaam product. Ook de consument let steeds vaker op de duurzaamheid van een product. Mede daarom is een elektrische stoomketel een mooi alternatief voor een gasgestookte stoomketel.

 

Flexibel inzetbaar

Met hun snelle set-up en aanpassingstijd zijn E-boilers een sleutelelement in efficiënte industriële producties. Geschikt voor een maximale flexibiliteit zodat bedrijven snel kunnen reageren op binnenkomende orders of veranderende energieprijzen.

 

Maatregelen tegen stikstofproblematiek

Als u een nieuw bedrijf wilt opzetten, loont het om een alternatieve oplossing te vinden voor uw gasgestookte ketel. De stikstofuitstoot van deze ketels kan allerlei problemen veroorzaken, waardoor u mogelijk geen bouwvergunning kunt krijgen. Neem dus geen risico en zorg dat u de regelgeving naleeft en neem duurzame maatregelen tegen dit probleem.

 

Elektrificeren van de industrie

De verschuiving naar een duurzamere toekomst is aan de gang, met de steeds toenemende productie van wind- en zonne-energie die een elektrificatie-revolutie teweegbrengt. Politieke ontwikkelingen, zoals het debat over gaswinning, hebben de druk verhoogd voor groene oplossingen die onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen kunnen verminderen – van het gebruik van groene elektriciteit tot stoomverwarmingssystemen aangedreven door elektrische warmtepompen. Het is tijd voor vooruitgang!

In 2050 is elke organisatie verplicht om klimaatneutraal te zijn. Om aan deze normen te voldoen, schakelen bedrijven over op e-boilers ter vervanging van gasgestookte ketels. Deze industriële E-boilers komen in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek (EIA) en zijn sinds 2020 opgenomen in de Energielijst (270104).

Zoals al opgemerkt, hebben ook consumenten invloed op deze verschuiving; zo blijkt uit een rapport van de Rabobank dat de helft van de consumenten op duurzaamheid let bij het kopen van voedsel. De groene oplossing is nog nooit zo eenvoudig geweest: emissievrij produceren door het gebruik van elektriciteit in plaats van fossiele brandstoffen zoals aardgas.

 

Elektrodenboilers en weerstandsboilers

Voor industriële warmwater- en stoombehoeften zijn elektrodenboilers de perfecte keuze voor hogere vermogens, terwijl weerstandsketels een betrouwbare oplossing bieden wanneer een lager vermogen vereist is. Deze twee oplossingen zorgen ervoor dat industrieën hun activiteiten soepel kunnen laten verlopen met minimale onderbreking of stilstand.

Onze selectie E-boilers voor de industrie varieert daarom van compacte modellen voor kleinere toepassingen tot grote industriële vermogens. Er was zelfs een klant die het traditionele gasvermogen met een waarde van waarde van 1500 kW kon afschalen na het in gebruik nemen van een industriële E-boiler. Bent u op zoek naar een partner met veel expertise die graag met u meedenkt?
Neem dan contact met ons op.

 

Industrieterreinen zonder gasaansluiting

Steeds meer industrieterreinen worden zonder gasaansluiting opgeleverd, wat de vraag oproept hoe u de kookkasten met stoom kunt voeden. E-boilers voor de industrie lossen dit probleem feilloos op.

Bedrijven willen allemaal duurzamer worden en hun milieu-uitstoot verminderen, terwijl ze tevens hun kernprocessen willen behouden. Eén van de oplossingen is de elektrificatie van stoomproductie, die kan worden ingezet voor diverse industrieën, zoals binnen de voedselverwerkende industrie. Denk aan het op temperatuur houden van CIP-installaties, van vitaal belang voor de continuïteit en een sleutelelement van succesvolle batchproducties. Uiteindelijk moeten bedrijven een evenwicht zien te vinden tussen het bereiken van de doelstellingen van de overheid op het gebied van reductie en het behoud van de bedrijfscontinuïteit; iets wat bij de besluitvorming voorop staat.

Door gebruik te maken van een drukvat met krachtige elementen die het water snel en efficiënt verhitten, kunnen onze milieuvriendelijke stoomketels in enkele ogenblikken alle benodigde stoom leveren, zonder in te boeten aan rendement of kwaliteit.

 

Scharff techniek: uw partner industriële E-boilers

Bij Scharff Techniek zorgen wij ervoor dat uw materieel een weloverwogen keuze is. Met meer dan 40 jaar ervaring in stoomlevering kunt u vertrouwen op de expertise van ons gespecialiseerde team.
Wilt u meer weten, lees dan dit artikel.

Maar wij beperken ons niet tot het geven van advies, wij begeleiden onze klanten bij elke stap: van verkoop tot ingebruikname en verder! Voor een beter begrip van hoe een dergelijk partnerschap eruitziet, kunt u de case study van Nutricontrol lezen of hier ontdekken welke andere bedrijven met ons hebben samengewerkt.

Bent u misschien geïnteresseerd in het huren van een E-boiler? Lees er hier meer over.