Info stoomketel kopen

Overweegt u een stoomketel te kopen? CERTUSS stoomketels, ook wel stoomgeneratoren genoemd, zijn waterpijpketels volgens het doorpompprincipe. De stoomketels hebben een kleine waterinhoud en leveren binnen 3 minuten volledige druk op uw stoomnet.

Met CERTUSS stoomgeneratoren zijn ketelrendementen tot 98% mogelijk. De CERTUSS stoomketels voldoen aan de nieuwste voorschriften, zijn TUV gekeurd, worden volgens PED geproduceerd en zijn voorzien van een CE certificaat.

De Certuss stoomketel in het kort

Het eigenlijke drukvat van de stoomgenerator bestaat uit een spiraal, waarvan het verdampergedeelte is samengesteld uit een dichtgewikkelde spiraal die overgaat in een cilinderspiraal. De plaats van faseovergang van water naar stoom is bij elke stoomketel een kritisch onderdeel. Een waterruimketel (ook die met een kleine waterinhoud) geeft bij kalkafzetting of corrosie hoge reparatiekosten. Tijdelijke huuropstellingen omdat bijvoorbeeld kleine waterruimketels niet lokaal kunnen worden gerepareerd vergroten de kostenpost. De ketelspiraal van een Certuss stoomketel kan juist vanwege het eenvoudig uit te wisselen verdampergedeelte ter plaatse worden gerepareerd. Dit bespaart arbeidstijd en natuurlijk uw dure productietijd. Des te meer reden om een Certuss stoomketel te kopen. De verbrandingslucht wordt via de dubbele mantel van de stoomgenerator voorverwarmd. Dit verhoogt het stookrendement en verwaarloost de stralingsverliezen. Door de geringe waterinhoud van de stoomgenerator zijn ook de spuiverliezen erg klein.

De geïntegreerde CERTUSS brander is boven in de vuurhaard gemonteerd en daardoor goed toegankelijk. De pilot-ontsteekbrander wordt tijdens bedrijf niet weggeschakeld. Hierdoor hoeft de stoomketel bij het inkomen van de hoofdbrander niet voor te ventileren. Dit betekent direct stoomproductie (steam on demand) en geen drukverlies vanwege voorventilatie.