Specialist in stoomketels

Wilt u graag een vrijblijvend adviesgesprek?

+31 (0) 30 2410972

Stoomketels

Wij werken met stoomketels van het succesvolle Duitse merk Certuss. Deze stoomketels, ook stoomgeneratoren genoemd, zijn betrouwbaar en energiezuinig. De juiste keuze voor uw toepassing(en). We onderscheiden ons niet alleen door hoogwaardige producten, maar wij zijn betrokken. In alle fases van de levering en installatie zijn we ter plekke aanwezig om te zorgen dat alles goed en naar wens verloopt.

CERTUSS-stoomgeneratoren zijn van een hoge kwaliteit en genereren ketelrendementen tot 98%. Ze zijn ontwikkeld vanuit innovatieve standaarden, volgens PED-richtlijnen, dus de laatst geldende bepalingen. En zoals wordt vereist, zijn de stoomketels TUV-gekeurd en voorzien van een CE-certificaat, wat inhoudt dat ons product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de Europese Unie.

Stoomketel

Waarin onderscheiden onze producten zich?

Onze stoomketels en stoomgeneratoren van het merk Certuss zitten vol innovaties en zijn efficiënt. Ze zijn uitgerust met het beproefde ‘waterpijpketel principe’ waardoor de stoomketels zeer snel stoom kunnen produceren. En u direct kunt starten met uw verwarmingsprocessen.

We weten dat de warmtevraag nogal eens kan veranderen. Een Certuss stoominstallatie is eenvoudig in capaciteit aan te passen aan die veranderende warmtevraag. Met capaciteiten van 8 kg/h tot 2000 kg/h kunt u combinaties maken tot wel 10.000 kg/h.

Heel veel voordelen

Tot 200 kg/h stoom zijn de Certuss stoomketels vrij van keur PED (voorheen stoomwezen).

Door drievoudige geleiding wordt de verbrandingslucht voorverwarmd tot meer dan 70 ºC. Hierdoor is een Certuss binnen 5 minuten na koude start op druk en bereikt de stoomketel het zeer hoge rendement van 93%. Met de Certuss Certecon Economizer wordt het rendement zelfs verhoogd tot 98%.

Dikwijls kan de opstelling in de productieruimte worden geplaatst en is een duur ketelhuis niet nodig. Is er onvoldoende ruimte of gebruikt u uw ruimte liever voor productie dan kan een volledig ingerichte containeropstelling een goede oplossing zijn.

De voordelen

Wij garanderen voorraadleveringen van veel van onze onderdelen en de bijhorende fabrieksservice. Met een opslag, centraal in het midden van het land (Utrecht), kunt u rekenen op een snelle levering. We hebben kundige medewerkers in combinatie met kwaliteitsmerken. De nazorg tijdens de gebruiksfase is voor ons vanzelfsprekend. Na bijna vijfhonderd installaties te hebben geleverd en met meer dan 100 installaties in onderhoud weet u zich verzekerd van een professionele partner.

Wij gaan voor de hoogste kwaliteit

Het eigenlijke drukvat van de stoomgenerator bestaat uit een spiraal, waarvan het verdampergedeelte is samengesteld uit een dichtgewikkelde spiraal die overgaat in een cilinderspiraal. De plaats van faseovergang van water naar stoom is bij elke stoomketel een kritisch onderdeel. Een waterruimketel (ook die met een kleine waterinhoud) geeft bij kalkafzetting of corrosie hoge reparatiekosten. Tijdelijke huuropstellingen omdat bijvoorbeeld kleine waterruimketels niet lokaal kunnen worden gerepareerd vergroten de kostenpost. De ketelspiraal van een Certuss stoomketel kan juist vanwege het eenvoudig uit te wisselen verdampergedeelte ter plaatse worden gerepareerd. Dit bespaart arbeidstijd en natuurlijk uw dure productietijd. Des te meer reden om een Certuss stoomketel te kopen. De verbrandingslucht wordt via de dubbele mantel van de stoomgenerator voorverwarmd. Dit verhoogt het stookrendement en verwaarloost de stralingsverliezen. Door de geringe waterinhoud van de stoomgenerator zijn ook de spuiverliezen erg klein.

De geïntegreerde CERTUSS brander is boven in de vuurhaard gemonteerd en daardoor goed toegankelijk. De pilot-ontsteekbrander wordt tijdens bedrijf niet weggeschakeld. Hierdoor hoeft de stoomketel bij het inkomen van de hoofdbrander niet voor te ventileren. Dit betekent direct stoomproductie (steam on demand) en geen drukverlies vanwege voorventilatie.

Stoomketel bernard
Bernard Scharff, directeur van Scharff Techniek BV, komt graag vrijblijvend bij u langs, zodat uw vragen snel en volledig beantwoord worden.