Uitgebreid aanbod appendages

Wilt u graag een vrijblijvend adviesgesprek?

+31 (0) 30 2410972

Appendages; wij zijn uw partner

Opzoek naar een leverancier met een uitgebreid aanbod van appendages waarmee u machines en leidingsystemen compleet kunt maken? Dan bent u bij Scharff Techniek aan het juiste adres. Wij leveren een grote variëteit aan appendages geschikt voor verschillende kwaliteiten stoom, gassen en thermische olie.

De inzet van appendages is dé manier om systemen die door middel van druk opereren, te verbeteren. Deze onderdelen kunnen los aangesloten worden op bijvoorbeeld een stoom- of olieketel, een waterleidingnetwerk en worden zelfs binnen de scheepsbouwtechniek gebruikt.

Reduceertoestel appendage

Wanneer worden appendages ingezet?

Speciaal voor de voedingsindustrie, laboratoria, ziekenhuizen en andere branches waarbij de kwaliteit van stoom van belang is, zijn er appendages in het aanbod opgenomen die geschikt zijn voor schone stoom en industriële gassen. We spreken dan over clean steam, pure stoom of culinaire stoom.

Zo zijn de ADCA Pure culinaire stoomfilters bijvoorbeeld geschikt voor alle toepassingen in de voedingsindustrie waar stoom in aanraking komt met het product. Bijvoorbeeld bij injectie van stoom waarbij partikels uit het leidingnet worden opgevangen. Valsteam ADCA produceert conform de Ehedg richtlijn.

Dat is de reden dat er strenge kwaliteits- en veiligheidseisen met betrekking tot deze apparatuur en bijbehorende materialen op Europees en Internationaal level zijn opgesteld.

Een groot aanbod appendages voor elk project

Scharff Techniek heeft zelf een groot assortiment appendages. Omdat we samenwerken met ADCA kunnen we de klanten twee punten garanderen:
A) Onze appendages hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding;
B) Een groot assortiment bestaande uit handafsluiters, terugslagkleppen, condenspotten, reduceertoestellen en meer.

Pneumatische regelafsluiters, warmtewisselaars en elektrische regelafsluiters worden ontwikkeld en gefabriceerd volgens de meest slimme en innovatieve technieken.

Andere belangrijke producten die wij leveren zijn; manometers, stoominjectors, stoomwatermixers, monsterkoelers, kijkglazen en meer.

Allemaal Europese producten, CE- en PED-gecertificeerd, die kunnen worden ingezet voor stoom, gassen en bijvoorbeeld thermische olie.

De voordelen

Wij garanderen voorraadleveringen van veel van onze onderdelen en de bijhorende fabrieksservice. Met een opslag, centraal in het midden van het land (Utrecht), kunt u rekenen op een snelle levering. We hebben kundige medewerkers in combinatie met kwaliteitsmerken. De nazorg tijdens de gebruiksfase is voor ons vanzelfsprekend. Na bijna vijfhonderd installaties te hebben geleverd en met meer dan 100 installaties in onderhoud weet u zich verzekerd van een professionele partner.

Offerte voor uw project?

Neem contact om de benodigde appendages voor uw project door te spreken. Samen kunnen wij een appendageplan of leveringsplanning maken. Heeft u alles al in beeld? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.
Op onze website vindt u een greep uit het appendageaanbod. Kijk voor het complete productoverzicht en leveringsmogelijkheden op de website van onze partner Valsteam ADCA.

Onze producten voldoen aan de Europese normen voor appendages en drukapparatuur

De Europese richtlijnen gelden voor alle soorten appendages die een maximale toelaatbare druk van meer dan 0.5 bar handhaven. Dit geldt voor apparatuur zoals drukvaten, stoomketels en installatieleidingen.  Afhankelijk van de gebruikte gassen en vloeistoffen die door de machines en systemen stromen, worden deze regels gecategoriseerd. Voor stoffen bestaan er twee categorieën waar regels voor zijn gemaakt. De gevaarlijke licht ontvlambare stoffen, en de stoffen die dit niet zijn. Deze normen kun je vinden onder Nationale NEN en Europese CEN/TC normen.

Wie is er verantwoordelijk voor veiligheid van appendages?

Eindverantwoordelijk voor drukapparatuur vóór gebruik is de Inspectie van sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij moeten een periodieke herkeuring uitvoeren. Nu is het wel zo dat gebruikers dit op ieder moment van het jaar mogen aanvragen. Als er sprake is van een normale periodieke herkeuring geldt nieuwe wetgeving na de afloop van deze lopende termijn keuring.

Adca appendages
Stoomketel bernard
Bernard Scharff, directeur van Scharff Techniek BV, komt graag vrijblijvend bij u langs, zodat uw vragen snel en volledig beantwoord worden.