Duurzame elektrische stoomketels

Wilt u graag een vrijblijvend adviesgesprek?

+31 (0) 30 2410972

Elektrische stoomketels

De elektrische stoomketels zijn een goede keuze met het oog op de toekomst. Het is een mooi alternatief voor een gasgestookte stoomketel. Wij leveren verschillende elektrische stoomketels van het Duitse merk Certuss en het Spaanse merk Attsu. De elektrostoomketels van Certuss zijn compact, economisch en makkelijk te bedienen. Het zijn bedrijfsklare stoomopwekkers met een ingebouwd toevoerwaterreservoir en watertoevoerpomp.

Inmiddels bieden wij ook een elektrische stoomketel aan voor grotere industriële stoomvraag. De Attsu elektrische stoomketels kunnen namelijk een capaciteit tot 1500 kW aan. Wilt u dat wij met u meedenken over de verduurzaming van uw stoomsysteem? Neem dan contact op. Meerdere bedrijven kozen een elektrische oplossing voorafgaand aan u. Lees meer over bijvoorbeeld onze samenwerking met Nutricontrol.

Elektische stoomketels

Waarom elektrificatie van stoomproductie?

In 2050 moet iedereen, ook het bedrijfsleven, klimaatneutraal zijn. Dat betekent verduurzamen en afscheid nemen van fossiele brandstoffen. Stoom wordt bijna altijd opgewekt door het verbranden van fossiele gassen. Gasloze elektrische stoomketels bieden de groene oplossing omdat ze geen emissie uitstoten. Elektrische stoomketels, ter vervanging van gasgestookte stoomketels, zijn sinds 2020 opgenomen in de Energielijst (270104) waardoor je in aanmerking kunt komen voor Energie-investeringsaftrek (EIA).

Duurzaam produceren is ook belangrijk voor de consument. De markt stelt eisen aan de herkomst van de energie van hun leveranciers. Een rapport gepubliceerd door de Rabobank in 2017 toont dat 50% van de consumenten let op duurzaamheid bij het aankopen van producten uit de voedingsindustrie.

Nieuw gasloos pand, en nu?

Meer en meer industrieterreinen worden gasloos opgeleverd. Kunt u dan toch uw kookkast met stoom voeden?  Lukt het om soep, saus of pasta nog steeds te maken in een stoom gevoedde kookketel? Jazeker, stoom kan heel goed worden gemaakt met een elektrische stoomketel.

In een drukvat verwarmen elektrische elementen het water. Afhankelijk van de stoomcapaciteit heeft u vanaf koude stand binnen enkele minuten alle stoom die u nodig heeft. Eenmaal opgestart heeft u de stoom direct ter beschikking. Laat u verrassen door de compacte opstelling van de elektrische stoomketels. In veel gevallen vrij van periodieke keur PED, en natuurlijk zonder rookgaskanaal.

 

Wij denken met u mee

Wij bieden u meer dan alleen de verkoop van een kwaliteitsproduct. Scharff Techniek blijft betrokken bij het hele proces. Wij adviseren u over uw product keuze, maar zijn ook bij u aanwezig tijdens levering en in bedrijfstelling.

Bent u benieuwd wat zo’n samenwerking inhoudt? Lees dan deze case study bij Nutricontrol. Met onze 35+ jaar ervaring zijn wij bekend met het leveren van stoom in uw branche. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Bekijk hier welke bedrijven voor Scharff Techniek kozen.

Verduurzamen maar niet de benodigde infrastructuur

Voor bedrijven die nog geen toegang hebben tot de benodigde elektrische infrastructuur zijn er andere opties mogelijk om alsnog te verduurzamen. Is uw stoomketel toe aan vervanging? De vervanging van een stoomketel door een van onze reguliere stoomgeneratoren (mits u dit middel nog niet eerder heeft gebruikt) komt in aanmerking voor de MIA\Vamil onder code B4312. Doordat de rookgassen niet meer dan 50 milligram NOx per normaal kubieke meter bij 3% O2 bevatten worden de stoomketels erkent als een milieuvriendelijk bedrijfsmiddel.

Ook zijn er aanpassingen en onderhoud aan uw bestaande stoomsysteem mogelijk om het brandstof gebruik te verminderen. Dit kan wel tot 25% door bijvoorbeeld het verlagen van de stoomdruk, het isoleren van ketel en leidingen, regelmatige controle condenspotten en uitzetten van stoomketel wanneer er langere tijd geen stoomvraag is.

Weet u niet zeker of uw bedrijf beschikt over de juiste infrastructuur voor een elektrische stoomketel? Of wilt u weten wat u moet aanpassen om wel een elektrische stoomketel te kunnen gebruiken? Neem dan contact op met Scharff Techniek. Wij helpen u namelijk graag met de elektrificatie van uw stoomproductie.

Stoomketel bernard
Bernard Scharff, directeur van Scharff Techniek BV, komt graag vrijblijvend bij u langs, zodat uw vragen snel en volledig beantwoord worden.