Alles over stoom

Wilt u graag een vrijblijvend adviesgesprek?

+31 (0) 30 2410972

Alles over stoom

Wilt u een stoomketel aanschaffen maar weet u niet waar u naar op zoek bent? Dan bent u op de juiste pagina beland. Wij kunnen u helpen met het maken van uw keuze. Er zijn namelijk verschillende stoomketels voor verschillende capaciteiten stoom behoefte. Daarnaast zijn gas en olie als brandstof voor stoomgeneratoren niet de enige opties. Ook elektrische stoomketels zijn tegenwoordig mogelijk. Neem contact op voor een gratis 45 minuten durend adviesgesprek en kom erachter welke stoomketel voor u de beste keuze is.

Heeft u al een stoomketel maar eigenlijk geen kennis van stoom? Ook dan vindt u hier de nodige informatie. U leest over de werking van stoomketels, de veiligheid en het onderhoud. Heeft u specifiek vragen over energiebesparing of verduurzaming? Hierover kunt u meer lezen op de pagina elektrische stoomketels.

Stoomketel

Benodigde Toebehoren

Heeft u stoom nodig, maar u weet eigenlijk niet wat daar allemaal bij komt kijken? Als er een stoomketel wordt aanschaft moet er ook leidingwerk worden aangelegd van en naar de stoomgenerator. Opzoek naar een specialist die dit leidingwerk kan aanleggen? Neem contact op met ons.

Daarnaast zijn er verschillende appendages nodig voor de stoomdistributie en ter beveiliging van het stoomsysteem. Sommige appendages, zoals een manometer, zijn nodig om de druk en temperatuur af te lezen. Installeer alleen appendages waarvan u verzekerd bent van de kwaliteit. Wij vertegenwoordigen al meer dan 8 jaar de appendages van het kwaliteitsmerk Adca. Het is belangrijk dat stoom appendages vakkundig worden geïnstalleerd en ook regelmatig worden gecontroleerd. Het onjuist aangeven van druk kan bijvoorbeeld leiden tot temperatuurval. Appendages als kranen en afsluiters zijn nodig om de stoom te verdelen in het leidingnetwerk. Binnen deze stoom appendages zijn weer variaties mogelijk in type, zoals pneumatisch (aangedreven door lucht), elektrisch of met de hand afsluitbaar.

Stoom voor de Voedingsindustrie

U bent van plan om een nieuw voedingsproduct op de markt te brengen, misschien zijn dit sauzen, soepen of worsten. Dan wordt u verteld dat u stoom nodig heeft voor het bereidingsproces, maar waar haal je dat vandaan? U bent bij ons aan het juiste adres. Inmiddels komt namelijk een groot deel van onze klanten uit de voedingsindustrie en daarom weten wij precies wat uw rookkasten, kookkasten en kookketels nodig hebben. Daarnaast zijn stoom appendages die wij gebruiken ontworpen voor culinaire stoom en daarom perfect voor de voedingsindustrie. Lees onze case studies bij Marel, de Dessert Meesters of Koetsier Vleeswaren om een beeld te krijgen hoe wij te werk gaan en wie u voor gingen. U kunt direct met ons contact opnemen voor een gratis adviesgesprek.

Onderhoud is Noodzaak

Als je een stoomketel hebt geïnstalleerd en gebruikt, is dat niet het einde van het verhaal. Stoomgeneratoren zijn machines met een lange levensduur, mits er met regelmaat onderhoud plaatsvindt. Scharff Techniek helpt onze klanten door middel van een onderhoudscontract. De stoomketel moet namelijk jaarlijks één keer onderhouden worden. Ook op momenten van storing schieten wij u te hulp. Komt u er niet uit? Wij geven ook telefonische ondersteuning aan onze klanten.

Maar er is meer noodzakelijk onderhoud nodig om een stoomketel optimaal te laten blijven functioneren. Let op, dit geldt niet alleen voor onze stoomketels maar ook voor alle andere merken stoomketels! Het is belangrijk dat u op de hoogte bent welke controle processen u moet integreren in uw bedrijf wanneer u een stoomketel in bedrijf heeft. Download hier meer informatie.

Advies op locatie

Naast dat wij stoomketels verkopen, zijn wij ook adviseurs op het gebied van stoom. Door meer dan 35 jaar ervaring in uiteenlopende branches kunnen wij u ondersteunen in de toepassing van stoom in uw bedrijf. Technisch advies vanaf plan tot en met de uitvoering.

Waar kunnen we u over adviseren?

  • Welke stoomketel het beste past bij uw stoombehoefte en bedrijf
  • Hoe u uw bedrijf verduurzaamt op het gebied van stoomproductie en gebruik
  • Het aanleggen van het benodigde stoomleidingnetwerk, zowel bij nieuwbouw als bestaande bedrijfspanden

 

Hoe werkt een stoomketel?

  • Een stoomketel verwarmt water uit het waterreservoir door een ingebouwde warmtebron. Deze warmte wordt bij onze stoomketels opgewekt door gas, (thermische) olie of elektriciteit. Door de verhitting verdampt het water en vormt zich stoom. Bij gasvorming neemt de stof meer ruimte in en daardoor bouwt er druk op. De stoom circuleert vervolgens onder ingestelde druk door het aangelegde leidingnetwerk naar de gewenste locatie. Afhankelijk van gebruik, komt de stoom als condensaat weer terug bij de voedingswatertank om hergebruikt te worden.
  • Om de bediening van stoomketels zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben onze Certuss stoomketels een gebruiksvriendelijk touchscreen. Hiermee kunnen de stoomketels beheerd en gecontroleerd worden. Ook is automatische bediening een optie zodat uw stoomsysteem precies werkt op de momenten dat u het nodig heeft.
Stoomketel bernard
Bernard Scharff, directeur van Scharff Techniek BV, komt graag vrijblijvend bij u langs, zodat uw vragen snel en volledig beantwoord worden.