Duurzame elektrische stoomketels

Wilt u graag een vrijblijvend adviesgesprek?

+31 (0) 30 2410972

Elektrostoomketel E-100

NIEUWS

[widget id=”recent-posts-widget-with-thumbnails-3″]
[widget id=”recent-posts-widget-with-thumbnails-2″]

Elektrostoomketel E-100

De Certuss elektrostoomketel E-100 met stoomopwekking door middel van een modulerende vermogensregeling is een technische innovatie die inmiddels veel gebruikers heeft bereikt.

Deze elektrostoomketel regelt het vermogen van de verwarmingselementen traploos door middel van halfgeleidercontactoren, waardoor een constante stoomdruk wordt bereikt bij een gelijkmatige belasting van het elektriciteitsnet. Dat is van groot voordeel voor u omdat door deze technologie een symmetrische belasting van het elektriciteitsnet wordt bereikt zonder pieken.

Het werkdrukbereik kan – naar gelang de behoefte – vooraf traploos worden ingesteld van 4 tot 11 bar. De elektrostoomketel E-100 ’s zijn leverbaar met vermogens van 135 en 160 kg stoom per uur als complete, bedrijfsklare eenheid met ingebouwd toevoerwaterreservoir en watertoevoerpomp en inclusief alle veiligheidsvoorzieningen voor druk en temperatuur. U hoeft alleen nog de toevoerleidingen te installeren.

De elektrostoomketel E-100 installatie is optioneel voorzien van een geautomatiseerde start-, stop- en spuiregeling voor nog meer bedieningsgemak. Aansluiting aan en besturing door uw GBS behoort eveneens natuurlijk tot de mogelijkheden.

De elektrostoomketel E-100 ’s kunnen door de modulaire opbouw eenvoudig in batterijopstelling worden uitgebreid en zijn zo ideaal geschikt voor bedrijven uit de meest uiteenlopende industrietakken. Plaatsing en bedrijf zijn tot 5 bar volledig vergunningvrij. Voor plaatsing is geen ketelhuis benodigd. Naar keuze kan de behuizing volledig in roestvrij staal worden uitgevoerd. Opwekking van schone stoom is mogelijk met optionele uitvoering in roestvrij staal van alle delen van de stoomketel die in contact komen met water en stoom.

Elektrische stoomketels, ter vervanging van gasgestookte stoomketels, zijn sinds 2020 opgenomen in de Energielijst (270104) waardoor u in aanmerking kunt komen voor Energie-investeringsaftrek (EIA). Klik op hier om meer te lezen.