Duurzame elektrische stoomketels

Wilt u graag een vrijblijvend adviesgesprek?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elektrostoomketel E6 – 72 M

De Certuss elektrostoomketel met stoomopwekking door middel van een modulerende vermogensregeling is een technische innovatie die inmiddels veel gebruikers heeft bereikt.

Deze elektrostoomketel regelt het vermogen van de verwarmingselementen traploos door middel van halfgeleidercontactoren, waardoor een constante stoomdruk wordt bereikt bij een gelijkmatige belasting van het elektriciteitsnet. Dat is van groot voordeel voor u omdat door deze technologie een symmetrische belasting van het elektriciteitsnet wordt bereikt zonder pieken.

Het werkdrukbereik kan – naar gelang de behoefte – vooraf traploos worden ingesteld van 3,5 tot 11 bar. De elektrostoomketels E 6 – 72 M zijn leverbaar met vermogens van 8 tot 97 kg stoom per uur als complete, bedrijfsklare eenheid met ingebouwd toevoerwaterreservoir en watertoevoerpomp en inclusief alle veiligheidsvoorzieningen voor druk en temperatuur. U hoeft alleen nog de toevoerleidingen te installeren.

De elektrostoomketel installatie is optioneel voorzien van een geautomatiseerde start-, stop- en spuiregeling voor nog meer bedieningsgemak. Aansluiting aan en besturing door uw GBS behoort eveneens natuurlijk tot de mogelijkheden.

De elektrostoomketels kunnen door de modulaire opbouw eenvoudig in batterijopstelling worden uitgebreid en zijn zo ideaal geschikt voor bedrijven uit de meest uiteenlopende industrietakken. Plaatsing en bedrijf zijn tot 6 bar volledig vergunningvrij. Voor plaatsing is geen ketelhuis benodigd. Naar keuze kan de behuizing volledig in roestvrij staal worden uitgevoerd. Opwekking van schone stoom is mogelijk met optionele uitvoering in roestvrij staal van alle delen van de stoomketel die in contact komen met water en stoom.

Elektrische stoomketels, ter vervanging van gasgestookte stoomketels, zijn sinds 2020 opgenomen in de Energielijst (270104) waardoor u in aanmerking kunt komen voor Energie-investeringsaftrek (EIA). Klik hier om meer te lezen.