Onze klanten
vertellen

Wilt u graag een vrijblijvend adviesgesprek?

Klanten zijn onze
ambassadeurs

Grolsch

Scharff Techniek komt regelmatig op bezoek bij grote en kleine bierbrouwerijen door heel Nederland. Stoom wordt veelal gebruikt als verwarmer in het brouwproces. Dat verwarmen kan ook op een andere manier dan met stoom, maar juist stoom is hier zo geschikt voor vanwege de betrouwbare en vooral gelijkmatige verwarmingsmogelijkheden.

Toch zijn er nog meer toepassingen voor stoom in de brouw-industrie. Scharff Techniek leverde een grote stoomketel aan bierbrouwerij Grolsch. Niet voor het brouwen van bier, maar voor een secundair proces. In dit geval worden de fusten gereinigd met stoom. ‘De afstand van onze eigen stoomvoorziening tot de fusten is groot en dat leverde te veel verlies op. Daarom hebben we de stoomketel van Scharff Techniek aangeschaft’ zo legt de heer Waalderbos van het bedrijf uit. ‘Er zijn weinig problemen met de ketel, en als het nodig is, is Scharff Techniek er binnen de korts mogelijke tijd.’

Bierbrouwerij Grolsch is een van de oudste en meest succesvolle brouwerijen van Nederland. Sinds 2004 is het bedrijf gevestigd in een modern brouwerijcomplex in Enschede. Scharff Techniek leverde in 2010 een Certuss Universal 750 stoomketel aan de brouwerij. Later werd dezelfde stoomketel omgebouwd naar een 850-versie

Benieuwd naar meer van onze referenties uit de brouwers branche? Klik hier voor een greep uit onze klantenbestand.

Vos Logistics

Vos Logistics is een groot bedrijf dat in heel Europa vestigingen heeft. Ze zijn specialist op het gebied van transport en wegvervoer. Niet een branche waar men in eerste instantie direct aan stoom denkt. Toch leverde Scharff Techniek een stoomketel aan dit bedrijf en ook aan andere transportbedrijven zoals Van Triest in Tiel.

Naast het transport van vaste middelen, vervoeren Vos Logistics en Van Triest ook vloeibare middelen. Dat kan variëren van olieachtige substanties tot bepaalde voedingsmiddelen. Deze producten worden vervoerd in tankwagens. Na het vervoeren van de lading moeten deze tanks uiteraard van binnen worden schoongemaakt.

De tanks worden van binnen schoongemaakt met water en een schoonmaakmiddel. Toch is dat niet voldoende. Er zijn namelijk restanten die vast kunnen blijven zitten aan de wand en niet losweken door een behandeling met water en zeep. Stoom is uitermate geschikt om dit soort hardnekkige restanten te reinigen. De stoomketel was dan ook mooie een toevoeging op de wasstraat van Vos Logistics.

Voor bijna elk industrieel maak-proces wordt stoom op een bepaalde manier gebruikt. Wilt u meer voorbeelden lezen van klanten uit de industrie? Bekijk dan deze pagina.

Vos
unilever

Unilever

Unilever is het grootste bedrijf op het gebied van consumentengoederen en levensmiddelen in de Benelux. Alleen al in Nederland heeft het bedrijf zo’n 40 merken op de huidige markt, enkele voorbeelden zijn Calvé, Cup-a-Soup, Knorr, Unox en Andrélon. Wereldwijd verkoopt het bedrijf meer dan 400 merken in 19 verschillende landen.

Dat betekent dat dit (type) bedrijf niet met één soort proces te maken heeft voor het gebruik van stoom. Daarnaast gaat het soms over grote benodigde stoomcapaciteiten waar Scharff Techniek geen aanbod voor levert. In dit geval had Unilever een stoom gerelateerde oplossing op maat nodig voor een relatief kleine stoombehoefte in het kader van de procesontwikkeling.

Scharff Techniek denkt graag met klanten mee en probeert de juiste oplossing te bieden voor elk bedrijf. Dankzij het innovatieve ontwerp is er veel mogelijk en dit geldt zeker voor onze nieuwste elektrische stoomketel van CERTUSS. De elektrische stoomketel wordt naar uw stoombehoefte en wensen met verschillende modules opgebouwd. Daarnaast beschikt Scharff Techniek ook over elektrische stoomketels op huurbasis. Juist geschikt voor tijdelijke testtrajecten of proefopstellingen waar (extra) stoom voor nodig is.

Bij de productie van voeding en dranken komt veelal stoom aan te pas. Deze branche vraagt vaak specifieke kennis van de stoomketelleverancier in vergelijking met sommige andere branches zoals de maak-industrie. Dat komt omdat bij het productieproces van voeding de stoom in direct contact kan komen met het product. Daarom is het gewenst of zelfs verplicht om na te denken over de juiste stoomkwaliteit. Het gebruik van clean steam of zelfs pure stoom is nodig om productbesmetting te voorkomen.

Scharff heeft een ruim klantenbestand in de voedingsindustrie waardoor wij veel ervaring hebben en wij kunnen ons specialist noemen op het gebied Clean Steam. Wilt u meer informatie over de verschillende typen stoom? Bezoek dan eens deze pagina. Benieuwd naar onze klanten uit de voedingsindustrie? Op deze pagina vindt u een greep uit het bestand.

NutriControl

Scharff Techniek levert al 40 jaar stoominstallaties aan veel verschillende klanten. Een substantieel deel houdt zich bezig met ontwikkeling of onderzoek. Daarom komen wij regelmatig in ziekenhuizen, onderzoeksinstellingen, laboratoria en andere bedrijven in de pharmachemie. In 2018 leverden wij twee elektrische stoomketels bij NutriControl, een laboratorium gespecialiseerd in voedselveiligheid en voedingswaarde voor de food- feed- en dairy sector.

NutriControl uit Veghel is een vernieuwend bedrijf dat duurzaamheid een belangrijk uitgangpunt vindt. Er wordt zo zuinig mogelijk omgegaan met energie en materiaal. Het bedrijf had al een bestaande installatie voor stoomproductie, maar niet op maat voor het productieproces. De capaciteit van de bestaande stoominstallatie was maar liefst 20 keer groter dan nodig. Er was dus sprake van overcapaciteit.

Scharff Techniek kan ook bedrijven adviseren en helpen die maar weinig stoom gebruiken. Ze kunnen bij ons terecht voor een kleine (elektrische) oplossing. NutriControl gebruikt stoom voor verhitting van onder meer voedingsbodems. Manager sales Wim Peter van Panhuis ligt toe: ‘De vereiste temperaturen liggen rond de 60 tot 70 graden en af en toe tot 110 graden. We vroegen Scharff Techniek, die ook bij veel van onze klanten actief is, er eens naar te kijken. Bernard kwam direct met de beste oplossing: een stoominstallatie op elektrische energie van het merk CERTUSS, met een capaciteit op maat. Het rendement is stevig verbeterd.’ NutriControl was met deze elektrische overstap klaar voor de toekomst.

Bent u benieuwd welke klanten wij in het verleden hebben bezocht? Bekijk hier een aantal van onze klanten die zich bezighouden met ontwikkeling.