Efficiënte meervoudige stoominstallaties

Wilt u graag een vrijblijvend adviesgesprek?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meervoudige Stoominstallatie

Wanneer u een hoge stoomvraag heeft is het mogelijk om verschillende CERTUSS stoomketels in serie aan elkaar te koppelen. Een meervoudige stoominstallatie kan bijvoorbeeld bestaan uit twee elektrische stoomketels, maar ook uit 3 of 4 gasgestookte stoomketels.

Mogelijk heeft u al een goedwerkende CERTUSS stoomketel, waarvan de stoomproductie niet meer toereikend is. In dat geval zou het creëren van een meervoudige stoominstallatie door de plaatsing van een tweede kleinere stoomketel een voordeligere investering zijn dan de vervanging door één grotere stoomketel.

Wat zijn voordelen van een meervoudig stoomsysteem?

Een van de voordelen van een meervoudige stoominstallatie is dat er een zeer flexibele stoomtoevoer mogelijk is. Zo kan door middel van een geïntegreerd systeem onderscheid worden gemaakt in basis en piek toevoer. Zo kunnen bijvoorbeeld twee stoomgeneratoren in een drievoudig systeem zorgen voor de basislast. Een derde snelle stoomgenerator schakelt in tijdens piekbelastingen.

Deze verdeling van stoomproductie maakt een gelijkmatige verdeling van de bedrijfsuren per ketel mogelijk. Daarnaast heeft het ook voordelen tijdens onderhoud of reparatie. Wanneer dit plaatsvind aan één stoomketel, kunnen de anderen blijven draaien. Daardoor worden stilstandtijden aanzienlijk verminderd.

Zijn alle stoomketels geschikt?

Er zijn verschillende soorten CERTUSS stoomketels verkrijgbaar in verschillende maten en verbrandingstypes. Er bestaan verschillende opties voor gas en olie gestookt, maar ook twee typen die stoom produceren met elektriciteit. De CERTUSS Universal, Junior en Elektro-serie stoomketels zijn geschikt om te combineren.

Relatief weinig ruimte nodig

Met stoomgeneratoren van CERTUSS kunt u een dubbele stoomproductie bereiken in vergelijking met stoomketels voor gespecificeerde ketelhuisgrootte. Beschikt u niet over een ketelhuis? Kijk dan eens naar onze kant en klare container stoomsystemen. Een container is zeer geschikt om een meervoudige stoominstallatie in te plaatsen.

Online controle systeem

Bij een meervoudige stoominstallatie is het mogelijk om online elke individuele stoomketel te besturen.

Download de pdf voor meer informatie over alle CERTUSS stoomketels. Neem contact op met Scharff Techniek wanneer u meer wil weten over een meervoudig stoomsysteem of advies nodig heeft bij de aanschaf van een nieuwe stoomketel.