Specialist in clean steam

Wilt u graag een vrijblijvend adviesgesprek?

+31 (0) 30 2410972

Clean Steam Generator

NIEUWS

Schone Stoomvormer

Heeft u schone of pure stoom nodig voor uw productie proces? Dan is de Steamtec Clean Steam Generator mogelijk het juiste product voor u. Juist uitermate geschikt voor gebruik in de voedingsindustrie, ziekenhuizen en laboratori, waar de hoogste stoomkwaliteit van belang is. De kwaliteit en veiligheid van uw product kan worden beïnvloed wanneer u niet het juiste type stoom gebruikt. Beheer daarom de eventuele risico’s op product besmetting door gebruik van schone of pure stoom.

 

Verschil met reguliere stoomketel

Bij een reguliere stoomketel wordt water verwarmd met elektrische elementen of door verhitting met een brander. Deze stoom kan eventueel nog gefilterd worden tot culinaire stoom. Dit is ‘schoon’ genoeg voor de productie van veel voedingsmiddelen. Dat geldt niet voor alle productieprocessen, ziekenhuizen en laboratoria. De enige manier om de stoom nog schoner te krijgen, is door een apart en gesloten schone stoomnet creëren. Daarvoor kunt u een schone stoomvormer gebruiken.

 

Clean Steam Generator

De schone stoomvormer creëert een tweede en gesloten stoomnetwerk. De normale stoom, niet schoon en ongefilterd, uit het primaire stoomnet geeft energie af aan de stoomvormer. Daardoor wordt het osmose water of H2O in het tweede gesloten netwerk omgezet in schone stoom. Omdat er geen chemicaliën aan schone stoom worden toegevoegd, is een RVS uitvoering vereist.

De Clean Steam Generator van het merk Steamtec voldoet aan de NEN-EN 285 en kan met extra toevoegingen zelfs schone stoom op het hoogste niveau creëren. De stoomvormer is in verschillende groottes beschikbaar; van 300 tot 3000 kg/uur.

 

Voordelen

De Steamtec schone stoomvormer heeft ook verschillende voordelen. De ketels zijn namelijk compact en nemen door innovatief ontwerp 80% minder ruimte in dan klassieke stoomvormers. Dit is een zeer efficiënte methode waardoor lage temperatuurverschillen worden bereikt. Het rendement en de efficiëntie zijn hoog dankzij de innovatieve koeler die het condensaat gebruikt. Daarnaast kan het gebruik van deze stoomvormer uw stoomgebruik tot 15 procent verminderen.