Duurzame elektrische stoomketels

Wilt u graag een vrijblijvend adviesgesprek?

+31 (0) 30 2410972

Nieuwe generatie elektrische stoomketel

NIEUWS

[widget id=”recent-posts-widget-with-thumbnails-3″]
[widget id=”recent-posts-widget-with-thumbnails-2″]

CERTUSS E-Generation 320MX

De CERTUSS E320MX is de nieuwe generatie elektrische stoomketel. Op het gebied van rendement, vermogensafstemming en ruimtebesparing vormt deze ontwikkeling een nieuwe prestatieklasse met veel potentieel voor uw bedrijf. Het nieuwe ontwerp garandeert een hoge duurzaamheid, betrouwbaarheid en een lange levensduur.

Het nieuwe type elektrische stoomketel is verkrijgbaar in elf verschillende stoomvermogen (10 tot 320 kg/h). De elektrische stoomketel wordt naar uw stoombehoefte en wensen met verschillende modules opgebouwd.

Door het compacte ontwerp van de E320MX vermindert de benodigde ruimte met maximaal 25%. De afmetingen van de uitrusting komen overeen met de standaarddeurbreedte (80 cm) voor een efficiënte montage.

De standaardmodule kan worden uitgebreid met een watermodule MX-CPA. Dit zorgt voor een vereenvoudigd en efficiënter stoomsysteem. Toevoeging van de optionele Thermotimat-Plus Control zorgt voor bescherming tegen corrosie waardoor de constantheid van de keteldruk en stoomkwaliteit verbeterd en dus procesbetrouwbaarheid wordt verhoogt.

De nieuwe generatie elektrische stoomketel is flexibel in gebruik, zowel in het schakelen naar de juiste stoombehoefte als de modules die naar wens kunnen worden gerangschikt bij installatie. Dankzij flexibele toegangspunten is er altijd eenvoudige toegang, dat maakt onderhoud snel en eenvoudig.

 

Technische details

De stoomketel is binnen 3-5 minuten na het opstarten van het systeem klaar voor gebruik. Het ontwerp van de apparatuur garandeert een continue regeling van het stoomvermogen van 0 tot 320 kg/h. Afhankelijk van de toepassing kan stoom worden geproduceerd voor industriële maar ook culinaire doeleinden.

De nieuwe interface zorgt voor een eenvoudige en intuïtieve bediening in 16 talen. Wanneer de stoomvraag varieert, maakt de technologie intelligente drukaanpassing mogelijk en wordt het verbruik verlaagd. De stoomketel heeft mogelijkheden voor monitoring en bediening op afstand en is klaar voor Industrie 4.0.

 

Elektrisch voor de toekomst

Elektrische stoomketels zijn een goede keuze met het oog op de toekomst. Doordat de stoom wordt opgewekt met elektriciteit, is de stoomketel bij gebruik van groene stoom, een duurzaam product. De consument let steeds vaker op de duurzaamheid van een product. Mede daarom is een elektrische stoomketel een mooi alternatief voor een gasgestookte stoomketel.

De elektrische stoomketels tot 1500kg/h worden ook door de overheid als duurzaam alternatief worden erkend. Daarom is de vervanging van gasgestookte stoomketels met een elektrische variant, sinds 2020 opgenomen in de Energielijst (270104). Hierdoor kunt u in aanmerking komen voor Energie-investeringsaftrek (EIA). Klik op hier om meer te lezen.