Familiebedrijf Scharff Techniek bestaat 40 jaar!

In 2023 bestaat Scharff Techniek 40 jaar! Een mooie mijlpaal voor het Utrechtse familiebedrijf. Tijd voor een terugblik op de geschiedenis van het bedrijf.

Oprichting

Scharff Techniek werd in oktober 1983 opgericht door Jan Scharff en draait nog steeds op volle toeren, inmiddels met Bernard Scharff, zoon van Jan Scharff, aan het roer. Jan Scharff startte zijn carrière als scheepswerktuigkundige, waarbij stoomtechniek een terugkerend onderwerp was. Na enkele jaren besloot Jan van sector te wisselen en ging aan de slag bij een bedrijf in de stoomtechniek. In 1983 nam Jan Scharff afscheid van zijn toenmalige werkgever om zo zijn eigen bedrijf in de stoomtechniek te kunnen starten en koos daarvoor de naam Scharff Techniek B.V. Hij haalde al snel één grote klant binnen en het bedrijf ging van start. Scharff startte nieuwe samenwerkingen en breidde deze ook uit, met onder andere CERTUSS en InPlan, waarmee het bedrijf tot op de dag van vandaag nog steeds samenwerkt.

Tweede generatie

Het bedrijf is inmiddels tientallen jaren verder. Bernard nam de leiding in 2012 over. De zoon van Jan was niet vanaf jongs af aan betrokken bij het bedrijf, maar bewandelde eerst een pad in de transport wereld. Inmiddels is hij al weer 11 jaar directeur. In die tijd is het bedrijf verhuisd van de stek aan de Atoomweg naar de Proostwetering. Maar er zijn meer veranderingen die spelen bij Scharff Techniek. Veel mensen weten niet dat stoom één van de meest gebruikte warmtedragers is in de industrie. Het traditionele type stoomketel draait vooral op fossiele brandstoffen, waarvan aardgas het meest voorkomend is. De industrie veranderd door de energietransitie en de steeds groter wordende urgentie om te verduurzamen. Gelukkig bestaan er al heel lang modellen die elektrisch stoom op kunnen wekken. Al komen er wel weer nieuwe uitdagingen bij zoals het stroomnetwerk dat de komende jaren op veel plekken al potdicht zit waardoor bedrijven niet de overstap kunnen maken naar een duurzamer productieproces.

40-jarig bestaan

Tot vorig jaar was Jan nog betrokken op de achtergrond bij sommige processen in het bedrijf, maar inmiddels is de ruim tachtigjaar oude oprichter écht met pensioen. Komend jaar viert het bedrijf het jubileum uiteraard met een feestje. Daarnaast word er regelmatig aandacht besteed aan het jubileumjaar met een speciaal artikel dat verschijnt op de website en je terug kunt vinden bij alle nieuwsberichten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.