Specialist in stoomketels

Wilt u graag een vrijblijvend adviesgesprek?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Certecon SP

In een energiebewuste bedrijfsvoering is een economizer voor warmte terugwinning niet meer weg te denken.
In combinatie met de Certecon SP is het ketelrendement van een Certuss stoomketel met maximaal 5% te vergroten tot maar liefst 98%. Indien toegepast als voorwarmer van het ketelvoedingwater verlaagt het uw gasverbruik èn emissies! Binnen de serie stoomketels Certuss Universal tot en met 1800 kg/h wordt dit bereikt door toepassing van de Certuss rookgas economizer Certecon type SP. Extra rendement waarmee uw investering zich in korte tijd terugverdient.
De Certecon SP wordt direct achter de stoomketel in het rookgaskanaal opgenomen. Een warmtewisselaar onttrekt warmte uit de rookgassen. Deze warmte kunt u gebruiken voor uw overige processen of voorwarming van ketelvoedingwater. De rookgassen condenseren niet in de Certecon SP economizer waardoor geen ongewenste corrosie ontstaat. Deze economizer is uiteraard ook achteraf in te passen.
Scharff Techniek is distributeur van alle Certuss producten in Nederland en verleent 100% garantie. Wij staan voor een probleemloze toepassing van onze producten.