Food

Wilt u graag een vrijblijvend adviesgesprek?

+31 (0) 30 2410972

uitgekookt

De Dessert Meesters

De Dessert Meesters is een bedrijf met een lange bestaansgeschiedenis. Al in 1925 startte het van oorsprong Hengelose bedrijf als kleinschalige ijssalon. Sinds 2014 is het bedrijf, net als Zuivelhoeve en Heks´nkaas, onderdeel van de Roerink Food Family. De producten van De Dessert Meesters worden inmiddels verkocht in ongeveer 26 landen.

Kwaliteitsproducten

De Dessert Meesters streeft naar kwalitatief hoogwaardige producten met de lekkerste smaak. De recepten zijn authentiek en het bedrijf heeft in de loop der jaren vele prijzen ontvangen voor de producten. Bij de productie van een aantal van deze ambachtelijke desserts is stoom vereist. Scharff Techniek leverde daarom al jaren geleden een stoomketel, type CERTUSS Junior 500. De opgewekte stoom wordt onder andere gebruikt voor het pasteuriseren en het homogeniseren van de basis mix voor de ijsproducten.

Stoomketel bij De Dessert Meesters

Stoom wordt ook op een secundaire manier gebruikt in het productieproces. De Dessert Meesters beschikt over  dubbelwandige ketels in de opstelling. De stoom die is gebruikt om water op te warmen dat door de dubbelwandige ketel stroomt, condenseert weer naar water en stroomt terug naar de generator. Zo is er minder vers water nodig.

Robert Mentink, toemalig manager technische dienst bij het bedrijf, ervaart meer voordelen van de CERTUSS stoomketel. Hij prijst de gemakkelijke bedienbaarheid, het compacte formaat en de snelheid waarmee de stoomketel het water op temperatuur brengt. Al met al is de CERTUSS stoomketel zeer geschikt om de ijsproductie tussen 6:00 uur en 23:00 uur doorlopend van stoom te voorzien.

Service van Scharff

Vanwege de goede ervaringen met Scharff Techniek in het verleden, leverde wij in 2016 een nieuwe stoomketel bij De Dessert Meesters, type CERTUSS Universal 600 TC. De brand bij het bedrijf, waarbij het complete bedrijfspand werd verwoest, was de aanleiding voor de nieuwe stoomketel. De Dessert Meesters schakelde snel na de brand. Binnen enkele weken werd er een nieuwe leegstaande locatie gevonden in Oldenzaal. Het nieuwe bedrijfspand moest nog volledig worden ingericht om productie mogelijk te maken.

Er werd een flexibele houding gevraagd van de samenwerkingspartners om het nieuwe ontwerp plus uitvoering snel te kunnen realiseren. Robert Mentink kijkt positief terug op de samenwerking met Scharff Techniek. In zijn woorden werd het bedrijf volledig ontzorgd door de servicegerichtheid van Scharff Techniek. Volgens Mentink is het belangrijk dat een bedrijf niet alleen goede producten levert, maar ook een betrouwbare partner is. In twee maanden tijd kon de ijsproductie weer worden hervat.