Specialist in appendages

Wilt u graag een vrijblijvend adviesgesprek?

+31 (0) 30 2410972

spuiregelaar appendage

NIEUWS

Adca Spuiregelaar BCS220

Onderhoud is essentieel om de zeer lange levensduur van uw stoomketel te garanderen. Veelal zijn dat relatief kleine klusjes die met regelmaat moeten worden uitgevoerd. Nu is er een nieuw hulpstuk beschikbaar dat één van die handelingen makkelijker en efficiënter maakt. De Adca spuiregelaar BCS220 is het perfect hulpstuk om de levensduur van een stoomketel makkelijk te verlengen.

 

Spuiregelaar

De spuiregelaar van Adca is speciaal ontworpen voor stoomketels. De appendage zorgt voor zowel TDS (Total Dissolved Solids; ook wel continuspui of aftapspui) als intermitterende (ook wel bodemspui) spuiregelingen in één. Dit wordt geregeld door meting van de elektrische geleidbaarheid van het ketelwater. Het meet dus de hoeveelheid opgeloste en niet-opgeloste componenten in het water. De regeling van het spuiwater wordt uitgevoerd via een spuitimer. Met deze appendage beschikt u over een nauwkeurigere controle die aanstuurt wanneer en hoe vaak de stoomketel moet spuien.

 

Waarom spuien?

Wij adviseren om een Certuss stoomketel minstens één keer per dag te laten spuien. Bij intensief gebruik zelfs vaker. De stoomketels van Certuss hebben een mooi spuisysteem waardoor deze spuibeurten maar kort duren. Hoe vaak een stoomketel moet spuien is afhankelijk van gebruik, type stoomketel en de kwaliteit van het voedingswater. Let wel, alle stoomketels moeten spuien.

Dat komt omdat het voedingswater van een stoomketel opgeloste stoffen en niet-opgeloste componenten bevat. Door te spuien, voert u een deel van het ketelwater af en daarmee verdwijnen de minuscule elementen en niet oplosbare stoffen uit het ketelwater. Zo voorkomt u dat deze elementen zicht ophopen en concentreren in uw stoomketel en uiteindelijk voor schade zorgen. Typische schade ontstaan door het niet spuien zijn: verstopping door ophopingen, corrosie en lekkages langs de pakkingen.

 

Technische kenmerken

  • De spuiregelaar beschikt over een informatief Lcd-scherm met achtergrond verlichting.
  • Ingang om aan te sluiten op het standby/brandercontact van een stoomketel. Waarmee energie- en waterverspilling wordt verminderd.
  • De appendage heeft een IP66 NEMA 4X container voor bescherming tegen stof en vochtige omgevingen.
  • Mogelijkheid om de spuiregelaar met wachtwoord te beveiligen.
  • Download de pdf of de quick start manual voor meer informatie

 

Contact

Scharff Techniek beschikt over een uitgebreid appendageaanbod. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw appendageplan en alle benodigdheden voor uw stoominstallatie. Lees meer of neem direct contact met ons op voor een informatief gesprek.