Elektrische stoomketel – Gasloze stoomproductie

Scharff Techniek biedt met elektrische stoomketel een alternatieve oplossing voor stoomvraag

Elektrisch wordt de duurzame norm, ook met betrekking tot stoomvraag. Stoom is een zeer veel toegepaste warmtedrager binnen de industrie die in de meeste gevallen nog wordt geproduceerd met een aardgasgestookte stoomketel. In het kader van de energietransitie zal deze manier van warmteproductie een forse verandering moeten ondergaan. Voor de industriële gebruiker van stoom zijn er allerlei manieren om in te spelen op de noodzakelijke veranderingen. Scharff Techniek helpt daarom onze klanten voorbereiden op deze naderende toekomst en denkt mee over groene oplossingen.

Elektrische stoomketel als oplossing

De elektrische stoomketel kan daarin een goede oplossing zijn. Indien er gebruik wordt gemaakt van groene stroom, is het gebruik van een elektrische stoomketel een duurzame productie oplossing. Deze stoomketels kunnen een uitkomst zijn in verduurzamingsprocessen in de huidige energietransitie.

Meerdere merken

Wij vertegenwoordigen het Deense merk AB&Co en het Duitse merk Certuss. Beide produceren zij elektrisch gevoede stoomketels. Hierdoor biedt Scharff Techniek een duurzame elektrische oplossing aan voor verschillende stoomcapaciteiten. Lees meer over gasloze stoomproductie en elektrische stoomketels in deze case study met Nutricontrol.

Handige informatie

Meer informatie over onze Certuss elektroketels vindt u op onze website. Lees ook meer over de energietransitie op de site van Rijksoverheid. Daar leest u ook meer over eventuele investeringsaftrek waar u gebruik van kunt maken bij de aanschaf van een elektrische stoominstallatie. Heeft u vragen over het gebruik van elektrisch opgewekte stroom? Of heeft u vragen over de benodigde infrastructuur? Neem dan contact met Scharff Techniek op.

Elektrische stoomketels

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.