Hoe werkt een stoomketel?

Stoomtechniek is een bijzondere wereld en voor veel mensen onbekend. U kunt lezen in dit artikel hoe een stoomketel werkt. Er zijn veel verschillende soorten stoomketels omdat er veel variatie zit in de behoefte van stoomcapaciteit. Daarnaast zijn gas en olie als brandstof voor stoomgeneratoren niet de enige opties. Ook elektrische stoomketels zijn tegenwoordig mogelijk. In dit artikel leggen wij uit hoe een gasgestookte Certuss stoomketel werkt.

De werking van een Certuss Stoomgenerator

Aan de hand van de afbeelding hiernaast leggen wij uit hoe een stoomketel werkt. Het gaat om een gasgestookte Certuss stoomketel in dit geval. Op de afbeelding kunt u zien dat er water via de blauw-wit gestreepte leiding in het verwarmingssysteem van de stoomketel komt. De blauwe pijl geeft aan waar water wordt afgevoerd tijdens het spuien van de stoomketel. Het toevoerwater wordt vervolgens omgezet in verzadigde stoom.

verwarmen en verkoelen

Het toevoerwater wordt verwarmd door de stralingswarmte van de vlam in de verbrandingskamer. Daarnaast wordt het toevoerwater ook verwarmd door de vrijkomende hete rookgassen die om het verwarmingssysteem heen worden geleid. De rookgassen worden afgevoerd door een rookgaskanaal via de gele pijl. Van bovenaf wordt er omgevingslucht aangezogen. Deze lucht gaat vervolgens via twee mantels naar de brander-meng installatie. Daarbij koelt de lucht de buitenmantel van de stoomketel. Het resultaat is stoom voor de meest uiteenlopende toepassingen. De stoom verlaat de stoomketel via de rode pijl. Bekijk de video voor meer informatie, of lees meer op onze website.

Innovatief ontwerp

De Certuss stoomketels en stoomgeneratoren zitten vol innovaties en zijn efficiënt. Er wordt een rendement van maar liefst 98% bereikt. Ze kunnen zeer snel stoom produceren door het beproefde ‘waterpijpketel principe’. Daardoor kunt u direct starten met uw verwarmingsprocessen.

Werking van een stoomketel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.