Stoom gerelateerde werkzaamheden in de zomervakantie

De zomerperiode is al een tijdje aangebroken en verschillende collega’s zullen al op vakantie zijn geweest. De echte zomervakantie-piek waarbij de meeste mensen op vakantie gaan, staat inmiddels ook voor de deur. Over ruim een week, op 8 juli, begint de zomervakantie voor de regio Midden-Nederland waarna uiterlijk 3 september de laatste regio (Noord) ook weer huiswaarts keert.

Stoom gerelateerde werkzaamheden

Waarom het voor Scharff Techniek relevant is om u daarop te attenderen? Dat heeft alles te maken met het onderhoud van uw stoominstallatie. De vakantie heeft invloed op de werkprocessen, ook die met betrekking tot de stoomketel. De meest belangrijke werkzaamheden worden aan collega’s overgedragen. Wij adviseren dit ook te doen voor de stoom gerelateerde werkzaamheden. De productie en stoomketel gaan in de meeste gevallen gewoon door. Dat betekent ook dat de filters moeten worden nagekeken, de stoomketel moet kunnen beschikken over onthard, zuurstofloos water en dat de stoomketel af en toe moet spuien.

Ondersteuning

De levensduur van een stoomketel is erg lang, maar het uitvoeren van regelmatig onderhoud maakt hier wel het verschil in. Ook wanneer het gaat over een korte vakantieperiode van een paar weken. Gaat u of uw collega deze werkzaamheden aan de door Scharff Techniek geleverde stoomketel overnemen? Zorg dat betreffende persoon weet dat hij of zij contact kan opnemen met onze binnendienstmedewerkers voor extra ondersteuning en wie te bellen in urgente situaties. De binnendienst is gedurende de zomer bereikbaar op 030 2410972.

Onderhoudsdocument

Gemakkelijker deze werkzaamheden overdragen? Lees, of laat uw collega het volgende onderhoudsartikel lezen. Daarin legt Scharff Techniek uit waarom onderhoud zo belangrijk is, maar ook welk klein onderhoud u op regelmatige basis dient uit te voeren. Daarnaast vindt u ook een document die u of uw collega kan gebruiken om afwijkingen in de dagelijkse metingen vast te stellen van een CERTUSS stoomketel.

Team Scharff Techniek wenst u een fijne zomervakantie!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.