Gebruik een stoomtabel om het benodigde vermogen van uw nieuwe stoomketel te bepalen

Het is duidelijk, u heeft een stoomketel nodig. Maar welke kiest u dan? Veel van die keuze wordt bepaald door het vermogen dat u nodig gaat hebben. Met een stoomtabel kunt u dit vermogen berekenen. Eerst is het belangrijk om het volgende te inventariseren: wat is de gewenste temperatuur, de opwarmingstijd en het volume dat verwarmd zal worden? Met die waarden op papier, pakken we de stoomtabel erbij.

Stoomtabel

Onze stoomtabel kunt u hier downloaden. In deze stoomtabel vindt u verschillende kolommen met waarden, zoals druk en verschillende soorten temperatuur. Op basis van de benodigde temperatuur kan de absolute druk worden afgeleid in de tabel. Deze waarden hebben namelijk een vast verband. Dus bij een verzadigde stoom temperatuur van 109,3 graden Celsius, hoort een absolute druk van 1,4 bar.

In de tabel kan ook worden afgelezen hoeveel energie nodig is om een 1 kg water van 0 graden Celsius te verhitten tot een bepaalde temperatuur. Dit heet de vloeistofwarmte. Wilt u dat deze opwarming plaatsvindt in een kortere tijd, dan kost dit ook meer energie.

Advies

Is stoomtechniek niet uw sterkste kant? Neem dan contact met ons op voor een gratis advies gesprek. Wij helpen u graag bepalen welke stoomketel het beste past bij uw wensen.

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.