Culinaire Stoomfilter – EHEDG Gecertificeerd

In de productie-industrie worden verschillende stoomkwaliteiten gebruikt. Deze hebben elk een verschillend verontreinigingsrisico. De kwaliteit van de stoom, kan invloed hebben op de kwaliteit en veiligheid van het uiteindelijke voedingsmiddel. Daarom is het gebruik van ‘schone stoom’ belangrijk. Deze stoom is namelijk gefilterd, meestal met een 5 micron filter. Schone stoom is hetzelfde als culinaire stoom. Adca Pure produceert appendages speciaal voor de farmaceutische, voedsel- , chemische en cosmetische industrie. Een voorbeeld product hiervan zijn dus de culinaire stoomfilters die wij leveren.

Filters voor culinaire stoom

De culinaire stoomfilters van Adca worden gebruikt voor alle toepassingen in de voedingsindustrie waar stoom direct in aanraking komt met uw product. Met behulp van onze culinaire stoomfilters kunt u deeltjes tot 1, 5 of 25 micron filteren. Vaak is deze stoomfilter onderdeel van een grotere appendage-straat. Een veelvoorkomende opstelling ziet u op de afbeelding.  

De filter onderdelen zijn gemaakt van gesinterd roestvrij staal. Regeneratie en reiniging door ultrasoonbad. Zowel uitvoering in flens als binnendraad mogelijk. Verder zijn er diverse filters leverbaar. De filters zijn gecertificeerd door de European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG). Daardoor zijn ze geschikt voor alle toepassingen in de voedingsindustrie waar stoom in aanraking komt met uw product. Bijvoorbeeld bij injectie van stoom waarbij partikels uit het leidingnet worden opgevangen.

EHEDG

Het hoofddoel van EHEDG is het creëren van veilig voedsel. Dit doet EHEDG in alle aspecten in van de voedselproductie door het verbeteren van hygiënische engineering en ontwerpen. Ondersteunt door de Europese wetgeving, wordt dit gerealiseerd. De Europese wetgeving vereist dat de verwerking, bereiding het verpakken van voedsel hygiënisch gebeurt. Daaronder valt ook het gebruik van hygiënische machines, in hygiënische gebouwen. Waar dit aan moet voldoen, is vastgelegd in de richtlijn voedselhygiëne, de machinerichtlijn en de richtlijn voedselcontactmaterialen.

Neem contact op voor meer informatie, of lees meer op de pagina culinaire stoomfilters. Meer informatie over schone stoom gebruik in de dranken- en voedingsmiddelen industrie vindt u hier.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.