Gasloze Stoom

Vragen omtrent gasloze stoom krijgen wij al jaren, maar door de ontwikkelingen van de afgelopen jaren (en dan vooral de afgelopen maanden) zien we het aantal vragen rap toenemen. Daarom besteden we wat extra aandacht aan de elektrificatie van het stoomproductieproces en verwijzen we naar handige links.

Onderzoek naar energiebesparing

Stoom is een zeer veel gebruikte energiedrager in de industrie en het grootste deel daarvan wordt opgewekt met gas. Volgens berekeningen uit het project Steam Up, is maar liefst 75 procent van de potentiële energiebesparing in de industriële sector is gerelateerd aan motoren en stoominstallaties. Lees hier meer over het project, de resultaten met betrekking tot het optimaliseren van de stoomproductie en bekijk een aantal praktische besparingstips.

Van gas naar gasloos

Zeker met het oog op de toekomst en de toenemende schaarste van gas, is het overstappen naar gasloze stoomproductie een steeds aantrekkelijkere optie. Wat komt daar bij kijken? Scharff Techniek geeft je een aantal praktische tips voor de overstap naar elektrisch opgewekte stoom.

In gesprek op WoTS 2022

Voor advies over de overstap naar elektrische stoomketels kunt u vrijblijvend contact opnemen met Scharff Techniek. Daarnaast zijn wij van dinsdag 27 september tot en met vrijdag 30 september te vinden bij de vakbeurs World of Technology and Science.

Scharff Techniek ontmoet u daar graag bij de Machevo Hotspots in hal 8, bij stand nummer 8D008 om bij te praten over de elektrificatie van de industriële sector en wat voor impact dat heeft op het stoom productieproces.

Gratis Hand-outs

Wilt u zelf meer kennis opdoen over dit onderwerp? Kijk dan ook eens op de website van Stoomplatform. Zij hebben een aantal gratis hand-outs die erg behulpzaam zijn, waaronder een module over zuinig stoken en het stand-by zetten/ conserveren van de stoomketel.

Vaker tips ontvangen?

Een aantal keer per jaar versturen wij een nieuwsbrief. Wilt u dit soort updates en tips vaker ontvangen? Volg ons dan ook op LinkedIn

Stoomketel Certuss

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.