Onderhoud is essentieel om de zeer lange levensduur van uw stoomketel te garanderen. Veelal zijn dat relatief kleine klusjes die met regelmaat moeten worden uitgevoerd. Nu is er een nieuw hulpstuk beschikbaar dat één van die handelingen makkelijker en efficiënter maakt.

Spuien van de stoomketel

Wij adviseren om een Certuss stoomketel minstens één keer per dag te laten spuien. Maar, die hoeveelheid is afhankelijk van gebruik, type stoomketel en de kwaliteit van het voedingswater. Het voedingswater van een stoomketel bevat opgeloste stoffen en niet-opgeloste componenten. Door te spuien, voert u een deel van het ketelwater af en daarmee verdwijnen de minuscule elementen en niet oplosbare stoffen uit het ketelwater. Zo voorkomt u dat deze elementen zicht ophopen en concentreren in uw stoomketel en uiteindelijk voor schade zorgen. Typische schade ontstaan door het niet spuien zijn: verstopping door ophopingen, corrosie en lekkages langs de pakkingen.

Spuiregelaar

De ADCA BCS220 is een spuiregelaar speciaal ontworpen voor stoomketels. De appendage zorgt voor zowel TDS (Total Dissolved Solids; ook wel continuspui of aftapspui) als intermitterende (ook wel bodemspui) spuiregelingen in één appendage. Dit wordt geregeld door meting van de elektrische geleidbaarheid van het ketelwater. Hij meet dus de hoeveelheid opgeloste en niet-opgeloste componenten in het water. De regeling van het spuiwater wordt uitgevoerd via een spuitimer. Met deze appendage beschikt u over een nauwkeurigere controle die aanstuurt wanneer en hoe vaak u moet spuien.

Technische kenmerken

De spuiregelaar beschikt over een informatief Lcd-scherm met achtergrond verlichting. Daarnaast heeft de regelaar een digitale ingang om aan te sluiten op het standby/brandercontact van een stoomketel. Daarmee wordt energie- en waterverspilling verminderd. De appendage heeft een IP66 NEMA 4X container voor bescherming tegen stof en vochtige omgevingen. Er is ook mogelijkheid om de spuiregelaar met wachtwoord te beveiligen.

Totaal aanbod appendages

Scharff Techniek beschikt over een uitgebreid appendageaanbod. U bent bij Scharff Techniek aan het juiste adres wanneer u een ruime variëteit aan appendages nodig heeft voor uw installatie of project. De appendages die wij leveren zijn geschikt voor stoom, gassen en thermische olie. Samen kunnen wij een appendageplan of leveringsplanning maken. Lees meer of neem direct contact met ons op voor een informatief gesprek.